Eiere av mops kan skrive under på hvor mye glede som kan fås fra denne rasen. Den er nemlig livlig, leken, barnevennlig og intelligent. I tillegg har den en helt spesiell utstråling. Du trenger heller ikke tømme lommeboken for å holde den sunn og frisk; mopsen skal ikke ha veldig store mengder fôr. Samtidig er det viktig at den får i seg kvalitetsfôr tilpasset alder og vekt. Det er viktig ikke å gi den mer enn anvist.

Det skal ikke mye til for mopsen å gå opp i vekt, og som regel vil den spise alt du gir den. Godbiter bør helst kun gis som belønning. Den skal også ha rikelig med mosjon; den er langt ifra noen sofahund. Mopsen er ivrig etter å komme seg ut og utforske verden, og den liker å være sammen med familien den er en del av. En mops er som lykkeligst når den får være aktiv og leke seg.

Når du og hunden skal slappe av

Etter en lang og begivenhetsrik dag for både hund og eier, er det på sin plass å slappe av med mopsen på fanget eller like ved siden av deg. Dette er også en måte å knyte et tettere bånd med kjæledyret på. Når hunden sover passer det fint å dra fram mobilen/nettbrettet/pc-en og ta deg noen snurr på no.mummysgold.net, hvor det finnes flust av gode og underholdende kasinospill du kan spille for å få senket skuldrene dine litt.

Det er slett ikke umulig at du vinner noen kroner du kan bruke på en ny leke til hunden – eller kanskje en godbit. Uansett kan du spille med god samvittighet når de daglige gjøremål knyttet til mopsen er unnagjort. Selv om det er mye du som eier av mops må huske på, er det utrolig givende å ha en i hus.