Vi har alltid hørt at hunden er menneskets beste venn. Men finnes det egentlig vitenskapelig belegg for å si at mennesket har godt av å holde hund? I denne artikkelen skal vi se på hva forskningen kan fortelle oss om hvordan det å eie en hund kan forandre livet ditt.

Hunder og helse

Noe av det viktigste hunder gjør, er å redusere stress i livet. Å leke med en hund, eller bare kose litt den, gjør at du får lavere blodtrykk og puls. Du vil kjenne at du roer ned og puster saktere, og blir mindre anspent i kroppen og musklene. Dette reflekteres også i målinger i stresshormon, som går ned når du er sammen med hunden.

Mer generelt er hunder bra for hjerte- og karhelsen. Det viser seg nemlig at blant mennesker som får hjerteinfarkt, er det langt flere som blir bra igjen av de som har hund. Dette skyldes nok både at hunder er med på å redusere stress, og at de faktisk gjør oss glade. Det å kikke på en hund du er glad i gir økt oxytocin, som kan hjelpe deg å komme gjennom vanskelige perioder i livet. Dette gjelder særlig for eldre og andre som tilbringer mye tid alene.

Hundespill

For deg som elsker hunder, finnes det også mange forskjellige spill med hundetema som du kan kose deg med og bruke til å slappe av. Slike spill finner du for eksempel på live casino Spin Palace, der de har et stort utvalg av videoautomater og andre spill. Blant de spillene mange hundeelskere har blitt opptatt av, teller vi blant andre Top Dog og Puppy Love. Dette er spill som vil få deg til å le av de morsomme figurene, samtidig som du opplever spenning og heftige bonusspill, som kan inkludere gratisspinn. I beste fall kan du også vinne en deilig gevinst!