Labradoren er en varm og kjærlig hund, som passer perfekt som familiehund. Den er også lagd for sport, for den er veldig atletisk og muskuløs. Labradoren vil ta vare på familien, fordi den er veldig menneskeorientert. Hundens søte natur gjør hunden en perfekt terapihund for eldre på eldrehjem, og på sykehus. De brukes også som søkshund for mennesker og jakt, fordi de har en utrolig sterk luktesans, pluss at deres høye intelligens gjør at labradoren egner seg som assistanse hund for mennesker med funksjonshemninger. Vi skal se litt på historien om denne vidunderhunden.

Litt historie om Labradoren

Labrador Retrievere stammer fra øya Newfoundland utenfor kysten av Canada. Navnet kommer fra hovedstaden på Newfoundland «St John». Labradoren begynte å tjene som Kompanjong for lokale fiskere i starten av 1700-tallet. Der brukte de sine dager for å hente inn fisk som hadde rømt fra fiskekroken eller nettingen til fiskeren. Senere dro hunden hjem for å tilbringe tid med fiskerens familie. Mange fra utsiden av Canada la merke til hvor nyttig Labradoren var. Engelske sportsmenn hentet en del labradorer, som de skulle bruke til jakt.

Labradoren er veldig glad i mat

Labrador Retrieveren elsker å elske mat, og kan bli overvektig veldig kjapt hvis hunden får for mye mat. Labradoren kan lett begynne å søke etter menneske mat når den er overvektig. Den er veldig aktiv, så det er ikke vanskelig å slanke hunden, om man er trener hunden. Labradorer elsker å leke og sier neppe nei til mange løperunder. Labrador Retrievere har veldig høy energi og er avlet for fysisk krevende arbeid, som passer bra til hardt krevende arbeid. De trenger minst 30 til 60 minutters trening om dagen. Uten disse treningene kan Labradoren opptre destruktiv, som å bjeffe og bite på ting. Labradoren har et veldig godt rykte på seg for å være stabile, og det er veldig sjeldent rapportert at hunden har bitt barn eller voksne mennesker.