Hunder er noen av de mest vanligste husdyrene, og hvilken hunderase man velger å eie, er for veldig mange en viktig avgjørelse. Dette er forståelig nok da det finnes, ifølge FCI (Fédération Cynologique Internationale), omlag 339 ulike hunderaser rundt om i verden.

3. Bulldog

Bulldog, også kjent som Britisk Bulldog eller Engelsk Bulldog, er en hund som lett kan gjenkjennes på sin muskuløse kroppsbygning, noe rynket fjes og en distinkt inntrykket nese.

Rasen anses som å være en tålmodig og vennlig rase, men kan være noe sta. De regnes som å være et utmerket dyr for barnefamilier da de har en tendens til å knytte sterke bånd med barn.

2. Schäferhund

Schäferhunden er av tysk opprinnelse, og ble avlet frem mot slutten av 1800-tallet. Navnet kommer opprinnelig fra det tyske ordet «Schäfer» og kan oversettes til «sauegjeter». Det originale bruksområdet var, som nevnt, sauegjeter.

I tillegg til å være en lojal og trygg familiehund, blir Schäferhunden blant annet brukt som redningshund i tillegg til diverse andre militære og etterforsknings operasjoner. Schäferen er en lydig og intelligent rase, som ofte er overbeskyttende ovenfor både eiere og egen familie. Denne overbeskyttende følelsen krever at eiere er noe flinkere på dressur, da den kan reagere dårlig på nye tilnærmelser fra fremmede.

1. Golden Retriever

Golden Retriever er en rase avlet frem av Lord Tweedmouth (en kjent avler) på 1860-tallet. Formålet med avlingen var å ha en synlig hunderase som skal hente inn skutt fugl, f.eks ender og rype. Golden Retriever har en spesielt myk munn som gjør de godt egnet til å hente tilbake byttet uskadd.

Retrieveren blir sett på som en snill og selvsikker hund som er enkle å komme inn på. Da de har enkelt for å stole på mennesker, gjør den seg neppe til en god vakthund. Ellers er de generelt veldig rolige, smarte og er eksepsjonelt ivrige til å gjøre sin eier fornøyd.